אתה אולי לא אוהב את מה שאני אומר, אבל האמת היא שקריסה בשוק המניות היא בלתי נמנעת. הבאתי רק דוגמה אחת מדוע זה רעיון נורא להמתין דרך עדשת ההשקעה ההתנהגותית.
אם אין סף ספציפי להתרסקות שוק המניות, ניתן לשקול זאת בכל עת עד שהבא הבא ירגיש ככה. התרסקות היא "תיקון שוק המניות", כלומר כאשר השוק יורד בשיעור של 10% או 52% מהשיא השבועי שלו ביום, בשבוע ואפילו בחודש.
למידע נוסף בתחום של מניית קרסו יש לבדוק כאן: bigshotnews.net
התרסקות שוק המניות
היא ירידת מחירים פתאומית שעלולה לעורר שוק דובים ממושך או לאותת על צרות כלכליות. גורם מרכזי להתרסקות שוק המניות היה כישלון הפעלת מכירות פאניקה, מה שמדכא עוד יותר את המחירים. ניתן להבדיל בין קריסות לתקופות של ירידת מחירי מניות, הנמדדים בחודשים או שנים, על ידי הכללה של ירידה של יותר מ -10% במניה בודדת, כגון ממוצע התעשייה של דאו ג'ונס או ה- S & P 500.
A קריסת שוק המניות מתחילה לעיתים קרובות בטיפטוף ומסתיימת באסון כאשר המשקיעים מחפשים הזדמנויות יציאה ויציאה מהירות. התרסקות שוק המניות מובילה לעליית מחירי המניות כאשר בעלי המניות זורקים את אחזקותיהם.
התרסקות הבורסה שהיינו עדים לה השבוע הן חדשות רעות עבור מי שזקוק לכסף בקרוב
אך המדריך לשרוד את התרסקות הבורסה יעזור לכם להתכונן לקריסת הבורסה הבאה ולשלם כסף עם נפילת השוק . תרשים זה מציג את קריסת שוק המניות בשנת 2020 ואת ההתאוששות בעקבות ירידת מחירים חדה.
התרסקות שוק המניות חולקה למספר חלקים: ב- 29 באוקטובר המחירים המשיכו לרדת עד 1932 עם הפסד כולל של 89%. זה נמשך עד סוף השנה ועד לרבעון הראשון של 1933, עם ירידה ממוצעת של 1.5% ליום.
ההתרסקות בוול סטריט בשנת 1929
המכונה גם "ההתרסקות הגדולה", הייתה ההתרסקות הגדולה ביותר בשוק המניות בהיסטוריה של ארה"ב ואחת הגרועות בהיסטוריה. תחילתה של התרסקות זו התרחשה ב- 29 באוקטובר 1929, כאשר ה- DOW ירד ב -11%, וסימן את תחילתה של קריסת מניות בה נפלו מחירי המניות ב -10% מערכם. זה נודע כתרסק שוק המניות בשנת 1929 ותרם לשפל הגדול בשנת 1930. הוא הוזכר גם כגורם מרכזי במשבר הפיננסי בארצות הברית בשנת 1929.
לאחר עצרת ארוכה
ההתרסקות. החל באסיה, התגבר בלונדון והגיע לשיאו בירידה של 10% בממוצע התעשייתי של דאו ג'ונס (DOW) ב- 29 באוקטובר 1929. זו הייתה תחילתו של השפל הגדול, שהחל עם התרסקות שוק המניות של 1929 ושל המשבר הפיננסי שלאחר מכן בשנת 1930.
למרות שלא הושגה הסכמה לגבי הגורם להתרסקות שוק המניות בשנת 1929
הראיות שהובאו לעיל מצביעות על כך שייתכן שהיה שילוב של פחד וספקולציות שעזרו להביא את שוקי המניות לסף של קריסה. מומחים עדיין לא בטוחים בדיוק מה גרם להתרסקות, אך במציאות לפאניקה היה צריך להיות שורשיה במשבר הפיננסי של שנת 1929 ובשפל הגדול בשנת 1930. זו הייתה ירידה שבאה משום מקום והיא הייתה תוצאה של סדרת אירועים, לא אירוע אחד.
במקרים רבים
הסיבה שקנית מלכתחילה את המניה תשתנה ככל הנראה עם קריסה או תיקון של שוק המניות, ואתה רוצה לוודא שגם ההשקעות שלך שאינן הוניות אינן קורסות. בדרך כלל עדיף להחזיק במניות במהלך תיקון שוק או קריסה, אך בדרך כלל טוב גם לקנות יותר מניות. אם אתה זקוק למזומן באופן מיידי (במקרה כזה הכסף שלך לא היה צריך להיות באף אחד מהמקומות הראשונים בשוק המניות), אתה לא צריך למכור מניות. כששוק המניות מתרסק, כשהוא קורס, אי אפשר למכור אותם כי הם לא שווים יותר.
אם השוק יקרוס שוב בשנת 2021, תזכרו שרק התרסקתם בשנה שעברה, ואם הוא יקרוס שוב בשנת 2021, תזכרו את ההתרסקות שתחוו שוב בשנה הבאה וב 2020.
אם אתה מוכן נפשית וכלכלית
התרסקות בשוק המניות יכולה להיות הזדמנות של פעם בחיים להרוויח כסף. אם משקיע מוכר את מניותיו לאחר קריסת שוק או קונה רבות במהלך התרסקות שוק המניות, יש סיכוי טוב שהוא יאבד את כספו במקרה של קריסת שוק המניות. מכירת מניות לאחר ירידה פתאומית במחיר, או רכישת יותר מדי מניות עם מרווח לפני רכישתן, היא דרך נוספת בה המשקיעים יכולים להפסיד כסף כאשר השוק קורס. ואם תמשיך להשקיע לאחר התרסקות שוק המניות, סביר להניח שההשקעה שלך תהיה פחות גרועה מאשר לפני מספר ימים.
חי את שוק ההון, אוהב מניות, אופציות, ומדדים 🙂
אין לראות באמור ייעוץ או עידוד לביצוע פעולות – אין לבצע פעולות ללא התייעצות פרטנית עם איש מקצוע מוסמך שמכיר אתכם