ניהול מלאי מאפשר לך למקסם את התפוקה ולהגדיל את הדיוק על ידי ניהול המלאי בצורה היעילה ביותר. במאמר זה נדון בכמה טכניקות שיעזרו לך להגדיל את התפוקה שלך, כמו גם כמה מהיתרונות של ניהול מלאי.
החלק בצמיחת התפוקה של המשק שלא ניתן לייחס לצבירת הון ועבודה נמדד במה שמכונה בדרך כלל פריון גורמים כולל
התפוקה של הגורמים הכוללים היא מדד ליעילות פרודוקטיבית, שכן היא מודדת כמה תפוקה יכולה להיות מיוצרת מכמות מסוימת של חומרי קלט. לא ניתן להסביר זאת על ידי גורם יחיד כגון הון, עבודה או גורמים אחרים, אלא על ידי שילוב של כל הגורמים.
חישוב התפוקה הוא פשוט ומתאים לתפוקה של חברה חלקי התשומות המשמשות לייצור. זה תואם תפוקה להון, עבודה, ציוד הוני וגורמים אחרים המחולקים ליחידות תפוקה או פריון גורמים כולל.
הניתוח המוצג במאמר זה מעריך את רווחי הפריון הנגזרים מבעלות זרה על ידי שימוש בפונקציות פרודוקטיביות ובמונחי חדשנות טכנולוגית תוך שימוש בחברות ייצור וכרייה הרשומות ב- ASE
פרודוקטיביות (i.0) היא פרודוקטיביות שלא ניתנת לצפייה על עובדה, בהנחה שלחברה אין בעלים זרים. בוא "פרודוקטיביות" (1) תהיה פרודוקטיביות עבור חברה שאין לה בעלים זרים ו"פרודוקטיביות "(i.1)" תהיה זו ה"לא נצפית "או התפוקה ה"נגדית" עובדת.
הגיוון הבא מראה הביצועים היחסיים של חברות ייצור וכרייה רשומות של ASE עם ובלעדי בעלים זרים
מבחינת פריון העבודה, ישנם שני סוגים של חברות (JD) שאינן מדווחות: אלה שבבעלות זרה ואלה שכן. התרשים מסכם את תוצאות הניתוח ומדרג את עשר החברות הזרות המובילות – חברות בעלות ועשרת החברות הזרות המובילות.
מתאם פירסון
הוא 0.09, בעוד מספר ריבוע ה- r הוא -0.01, דבר המצביע על כך שהשונות ב צמיחת הפריון מוסברת על ידי ההבדל בפריון העבודה בין חברות ייצור וכרייה עם ובלעדי בעלים זרים. אם קיימת אי-ליניאריות מהותית בקשר, אנו יכולים להסתכל על התנהגות שוקי המניות. ויסודות המניות נכללים בדף הסקירה (עוד בקישור זה).
ברמת החברה
פרודוקטיביות היא מדד ליעילות תהליך הייצור של החברה. זה מחושב על ידי מדידת מספר היחידות המיוצרות ביחס לשעות העבודה של העובדים. פריון במקום העבודה מתייחס לכמה עבודה שנעשתה בפרק זמן נתון. זה נמדד על ידי מדידת משתנים כמו שעות עבודה לשעה, שעות ביום, לעובד ושעות בכל יחידת ייצור.
פרודוקטיביות יכולה להתייחס לענף
כדי לקבוע אם התפוקה עלתה או לא, או שהיא יכולה להתייחס לכלכלה כולה במקרה של צמיחה בתוצר, אך יש לקחת בחשבון את ההקשר הכלכלי בעת ניתוח נתוני הפריון. . בשנים האחרונות נצפו עליות פריון, כפי שהיו מאז סוף שנות התשעים. אין ספק שהייתה צמיחה פרודוקטיבית חלשה בשנים האחרונות, מכיוון שהפריון ירד מהר יותר מהייצור ומשעות העבודה. הסיבה לכך היא שיש מתאם חזק בין צמיחת התפוקה ברבעון הראשון לרבעון שלאחר מכן, והפריון גדל, כאשר התפוקה לשעת עבודה נופלת מהר יותר מהתפוקה.
כפי שציין באפט
הצעת רכש מסוג זה נעשית כאשר מחיר המניה נמוך מהערך הפנימי של יכולת הייצור של החברה וכאשר היא אינה מסוגלת לרכוש מניות בחזרה מבלי לפגוע בתוכניות ההשקעה האמיתיות שלה. לחברה אין עוד הזדמנויות השקעה רווחיות והיא אמורה להיות בשל, ולכן יש להחזיר את כל הכסף שלא נחוץ לבעלי המניות.
הגידול ההיסטורי הנמוך לשעה תרם ככל הנראה למצב הנוכחי של תפוקה נמוכה. העמקת ההון היא מרכיב חשוב בפריון, אך לא מלאי ההון הגבוה לעובד עשוי להשפיע לרעה על הפריון.
מניות הון מתוחזקות גרוע יכולות להפחית את תפוקת המשאבים בכל מקום
בין אם מדובר במשאבים שמקיימת מלאי ההון עצמה ובין אם ההשקעות הכושלות שבוצעו בתחום התשתיות. לבניית הון מבלי להשתמש בו בפועל יש השפעה שלילית על הפריון, מכיוון שמלאי הון שאינו בשימוש מרמז על תפוקה נמוכה יותר לעובד ועלויות הון גבוהות יותר לשעה.
היכולת למדוד ולעקוב אחר הפרודוקטיביות
היא קריטית להצלחה ארוכת טווח, בין אם אתה מגיע מעסק קטן, מעסק גדול, או אפילו מעסק של מיליארדי דולרים רבים. הקוראים צריכים ללמוד להסתכל על שיעורי הפריון במונחים של שיעורים ולהתייחס אליהם כאל שיעורים.
עבור מידע על מניית פריון ניתן להעיף מבט ב- bigshotnews.net
ככל שהפרודוקטיביות עולה
חברות יכולות לסחוט יותר מוצרים ושירותים מאותה כמות עבודה. הפרודוקטיביות נקבעת במידה רבה על ידי תהליכים ושיפורים ניהוליים, אך אפקט הפריון שמטפטף למגזרים אחרים במשק יכול להיות איטי יחסית, תלוי כמה הייתה תפוקת העבודה הנמוכה במגזרים אחרים. גולדמן זאקס אומר כי מגפות מכריחות גם חברות רבות פחות יצרניות לעסקים, מה שעלול להגביר את התפוקה הכוללת.
חי את שוק ההון, אוהב מניות, אופציות, ומדדים 🙂
אין לראות באמור ייעוץ או עידוד לביצוע פעולות – אין לבצע פעולות ללא התייעצות פרטנית עם איש מקצוע מוסמך שמכיר אתכם